Hulp: 16 tot 18 jaar

Je bent tussen 16 en 18 jaar, je voelt je niet zo goed in je vel en je zoekt hulp...

Praten helpt!

praten helpt

Wanneer je je slecht voelt, is het altijd goed om daar met iemand die je vertrouwt, over te spreken. Praten helpt. Je kan met vrienden spreken, misschien herkennen ze jouw gevoelens wel en kunnen ze jou tips geven? Begrepen en gesteund worden door mensen in jouw omgeving kan al een heel verschil maken.

Probeer ook met een volwassene die je vertrouwt te praten. Dat kunnen jouw ouders zijn, maar evengoed een vertrouwensleerkracht op school, een zorgcoördinator of een CLB-medewerker. Deze kunnen immers mee met jou nadenken over wat er verder kan gebeuren om jou verder te helpen, bijvoorbeeld met een huisarts en/of een psycholoog gaan praten.

In het hoger onderwijs zijn er vaak ook psychologen waar studenten terecht kunnen om hun verhaal te doen.

Meer info over psychologen:
https://www.watwat.be/naar-de-psycholoog/waarvoor-kan-ik-naar-een-psycholoog.

Een eerste stap

Misschien vind je het een grote stap om iemand rechtstreeks in vertrouwen te nemen? Dan zijn er ook heel wat mogelijkheden om alvast een eerste stap te zetten. Je kan in alle vertrouwen, anoniem met iemand spreken via chat, mail of telefoon. Het kost niets en je hoeft je naam niet te zeggen.

Hier staat gratis en anoniem een luisterend oor voor je klaar:

Kan je ook gratis en anoniem maar een psycholoog? Meer info op de website van WatWat:
https://www.watwat.be/naar-de-psycholoog/gratis-en-anoniem-naar-de-psycholoog-kan-dat

Neem je medicijnen?

Je huisarts of psychiater  heeft je een medicijn voorgeschreven, maar wat doet dat nu precies? En kan je bijwerkingen verwachten? Op deze site kan je van de meest voorkomende medicijnen die gebruikt worden bij psychische problemen nakijken wat het juist doet, en hoe dat nu precies in je hersenen in zijn werk gaat. Veel leesbaarder dan de bijsluiter, alvast.