Verwijsmogelijkheden

Wat zijn verwijsmogelijkheden voor opvoeders, leerkrachten, jeugdbeweging bij een kind of jongere met depressieve klachten?

verwijsmogelijkheden

Hierbij een aantal plekken waar het kind, afhankelijk van de leeftijd, terecht kan:

Awel

Als het kind vragen heeft of zijn verhaal kwijt wil dan kan het altijd chatten of telefoneren met AWEL. Op deze website kan het ook gebruik maken van een forum. Er komt geen vermelding in de geschiedenis van de internetbrowser en het telefoonnummer wordt ook niet vermeld op de telefoonrekening. Het kind kan dus echt volledig anoniem chatten of bellen.

CLB

Het kind kan zelf of in samenspraak met de ouders een gesprek aanvragen met iemand van het Centrum voor Leerlingen Begeleiding (CLB) dat verbonden is met de school. Zij zullen vragen altijd vertrouwelijk behandelen.

Vertrouwensleerkracht

Op sommige scholen kunnen kinderen/jongeren beroep doen op een vertrouwensleerkracht (soms 'groene leerkracht' genoemd) of op een leerlingenbegeleider.

JAC

Jongeren kunnen contact opnemen met een JAC (Jongeren Advies Centrum, voor jongeren tussen 12 en 25 jaar). Op hun website vind je informatie en er is mogelijkheid om anoniem te chatten.

TEJO

Jongeren kunnen ook langs gaan bij TEJO. TEJO biedt hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis.