Over ons

Deze website werd speciaal gemaakt voor mensen met depressieve klachten en hun omgeving. Met de drie luiken (informatie, zelfhulp en begeleiding) willen we op een laagdrempelige en begrijpbare manier informatie verstrekken en de stap naar hulpverlening haalbaar maken.

Depressiehulp.be startte vanuit een samenwerking tussen CGG De Pont en CGG Kempen, ze krijgen hiervoor financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Samen met Patrick Luyten (Prof. Dr. Psychologie KULeuven & University College London), Herwig Claeys (webdeveloper en psycholoog bij online-hulpverlening.be), Tanja Gouverneur (hersteldeskundige) en de input van diverse herstelwerkgroepen, kunnen we zowel wetenschappelijk correcte informatie en begeleiding aanbieden, als het perspectief van cliënten en gebruikers van bij de ontwikkeling meenemen.

Tenslotte hopen we dat de getuigenissen, quotes en herstelverhalen het geheel meer laten aansluiten bij de bezoekers.

CGG Kempen en CGG De Pont

CGG Kempen (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen) en CGG De Pont bieden begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren, volwassenen, ouderen met een psychosociale, psychische of een psychiatrische problematiek en aan hun omgeving.

De begeleiding/behandeling bestaat uit regelmatige consultaties bij één van onze professionele medewerkers (maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters, …).

CGG Kempen heeft verschillende vestigingen in het arrondissement Turnhout en multidisciplinaire teams met eigen specifieke doelgroepen.

CGG De Pont heeft vestigingen in Mechelen, Lier en Boom.

Meer informatie vind je op: www.cggkempen.be en www.cggdepont.be