Depressiehulp in CGG

Een centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG) biedt psychotherapeutische en medisch-psychiatrische hulpverlening aan mensen met ernstige psychische problemen. Deze centra zijn een 'tweedelijnsdienst', wat doorgaans betekent dat je er enkel terecht kan na verwijzing (bijvoorbeeld door een huisarts)
Meer over CGG

Een aantal hulpverleners van Centra Geestelijke Gezondheidszorg  kregen een opleiding om het online programma van Depressiehulp te gebruiken in combinatie met individuele begeleiding of therapie. Deze combinatie wordt 'blended' hulpverlening genoemd.

Hoe werkt het concreet?

  • De hulpverlener van het CGG maakt een account voor jou aan. Deelnemers hoeven zich dus NIET zelf te registreren via de website zoals volledige online deelnemers dat doen.
  • Als je een account hebt gekregen via je hulpverlener dan kan je thuis inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Op deze pagina (kader rechts bovenaan).
  • Je hulpverlener kan opvolgen hoe je de opdrachten in het programma uitvoert en dit bespreken tijdens jullie persoonlijke contacten.
  • Er zijn geen chatgesprekken. Want je hebt rechtsreekse gesprekken met je hulpverlener. Het is eventueel wel mogelijk om online (beveiligde) berichten met je hulpverlener uit te wisselen.
  • Je hulpverlener weet natuurlijk wie je bent, maar in het programma ben je anoniem en worden geen persoonlijke gegevens aan anderen getoond. Enkel je hulpverlener heeft hier toegang toe.